top of page
Obrázek autoraMatěj Hackl

Top 5 "potravin", které vás zasytí na celou noc (jezte radši zdravější varianty)

Přepadají vás noční chutě na sladké a končí to nakonec vaší prohrou a prázdnou lednicí?

Zkusíme vám navrhnout zdravější alternativy oblíbených "svačinek", tak aby netrpělo vaše zdraví, vaše forma a vaše peněženka.


1. Horká čokoláda


Kdo by neměl rád horkou čokoládu, takovou tu která je sladká až z toho bolí zuby, ale příjemně teplá a uklidňující. Jenže i v malém hrnku této chuťovky se najde spousta kalorií, navíc takových, které vás budou nutit si dopřát další jídlo nebo sladkost. A tak místo klasické horké čokolády, zkusme si udělat zdravější a prakticky bez kalorií verzi. V dnešní době to naštěstí není tak těžké jediné co vám bude stačit je káva bez kofeinu a sirup bez kalorií např. Walden Farms nebo obdobné, na dnešní trhu si můžete vyhledat spoustu zero sirupů. Nakonec přidejte trochu holandského kakaa a máte skvělý chutný nápoj, který bude mít minimum kalorií a díky tomu, že káva má účinky potlačující apetit, tak přes noc nebudete mít chutě.


2. Jogurt



Většina jogurtů je dochucována a je v nich zbytečně moc sacharidů ať už přímo z cukrů nebo nějakého doplněného ovocného džemu. Tímto se zbytečně navýší počet kalorií a znovu budete více hladový díky přidanému cukru. Namísto toho si kupte řecký jogurt s 0% tuku, jde prakticky jen o bílkoviny + zdravotní benefity v podobě laktobacilů. Přidejte si do řeckého jogurtu nízko kalorické ovoce jako např. jahody, borůvku, meloun... je velké množství ovoce, které je prakticky bez kalorií a plné vlákniny = vláknina + bílkoviny = více sytící efekt + lepší trávení. Navíc řecký jogurt má pomalu stravitelné bílkoviny, tudíž vaše svaly budou zásobeny po celou noc.


3. Čokoládové tyčinky


Zde se asi ani nemusím moc rozepisovat, proč snickerska a podobné tyčinky nejsou moc dobrou volbou na jezení ať už je to před spaním nebo přes den. Jednoduše řečeno spousta kalorií v malé 50g tyčince. Namísto toho si vyberte kvalitní proteinovou tyčinku, ano i proteinové tyčinky můžou býti dosti špatné a plné kravin, ale stačí dobře vybírat např. prom-in nebo Czech Virus mají super složení a pro vás to bude mnohem lepší volba než-li si dát snickers a podobné.


4. Zmrzlina


Koupíte si Ben&Jerry a celou jí sníte na posezení a hned máte pár tisíc kalorií v sobě, to asi nebude úplně to pravé ořechové, naštěstí v dnešní době existují nízkokalorické a vysoko proteinové zmrzliny. Například od firmy Breyers, která má hned několik variant a na celou krabičku zmrzliny jen něco kolem 350 kaloríí nebo si můžete doma vyrobit vlastní pomocí řeckého jogurtu, což bude ještě lepší.


5. Arašídové máslo


Arašídové máslo je sice považováno za zdravou potravinu, ale je strašně lehké to s ním přehnat a s tím že na 100g má nějakých 650 kalorií, tak to už pak není úplně sranda, když sníte celou půl kilovou sklenici. Takže hned máte tři tisíce kalorií v sobě a vaše hubnutí jde do kopru. Naštěstí arašídové máslo se dá nahradit práškovým arašídovým máslem PB2 - má polovinu kalorií a 2x více bílkovin a vlákniny, což znamená jediné = je 2x více sytící.


Takže příště až se rozhodnete dát si něco sladkého, tak můžete zkusit nějakou "lehčí" variantu a to i když si zapisujete kalorie a neřešíte až tak co si zrovna dáte k snědku. I tak tyto varianty budou pro vás lepší, jelikož si budete moc dopřát více jídla po celý den.

46 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Коментарі


bottom of page